status 2 måneder efter afsluttet strålebehandling

Der er gået 2 måneder efter sidste strålebehandling og vi har haft den bedste sommer ever i Danmark, maj slog varmerekorden og juni juli har indtil nu ligget stabilt på mellem 20 og 30 grader konstant, blå himmel og ikke en dråbe regn.

Jeg har langsomt men sikkert fået min smagssans tilbage , efter ca 1 mdr. kunne jeg drikke hvidvin og rose´med lidt danskvand i, medens rødvin stadig var for sur og stærk, men idag nyder jeg rødvin også. Ferie i Italien og det var vidunderligt at jeg kunne smage det hele igen. Det der resterer er det manglende spyt i ve. side, som gør at jeg mest tygger i højre, og når maden kommer til at samle sig i venstre side har jeg ikke spyt til at bearbejde det, det bliver tørt og svært at synke. Om natten har jeg stadig et glas vand ved min side og drikker 2-3 x i løbet af natten. På arbejde ligeså.

Mit ansigt er for andre at se fint, jeg kan dog selv se en anelse asymetri og hævelse af kinden og ligesom en lille væskeansamling nederst langs kæben. Det er ikke noget voldsomt, men pga andres beskrivelser af, at problemet kan blive værre, masserer jeg dagligt morgen og aften med strøg nedad halsen for at fordele lymfevæsken nedad. Problemet skyldes at de lymfeknuder der var under kæben er ødelagt af stråler, men der skulle være nogen andre længere nede på halsen. Problemet skulle fortage sig i løbet af et år så det er jeg spændt på.

Om 3 dage skal jeg til en kontrol MR scanning og den er egentlig mest for at se hvordan det ser ud nu – hvis der skulle komme noget senere.

Jeg arbejder nu 4 timer dagligt, fra 9-13, startede med 9-12 de første 2 uger, derefter 2 ugers ferie.  Den nedsatte tid har jeg aftalt med mit arbejdssted i de næste 5 uger, derpå tager jeg min sidste uges ferie og så regner jeg med at være tilbage på fuld kraft. Nogle dage føles det som ren luksus at gå kl. 13 og de andre skal knokle videre, men jeg vil ikke have dårlig samvittighed over det. Jeg skal stadig have kræfter til andet end at arbejde, bla. at træne mig op igen, jeg bliver jo træt af at cykle bare 8 km. Jeg får ikke gået tur hver dag, til gengæld cykler jeg til arbejdet det jeg kan. Min meditation bliver ikke til noget , men det er vel fordi jeg ikke har det store behov lige nu. Jeg har fået lyst til at gå til yoga for at strække og smidiggøre min krop. Jeg er begyndt at fitness træne igen. Så alt ialt er livet godt og dejligt igen .