kosttilskud

Da jeg fik min diagnose regnede jeg med at jeg på et tidspunkt i mit behandlingsforløb ville få bivirkninger i mund og svælg som ville gøre det sværere at indtage nok sund mad. Det blev jeg forberedt på både af lægen og sygeplejerskerne. De påpegede også, at fra nu af måtte jeg gøre alt for at holde vægten. Om det så var med piskefløde og marcipanbrød eller andet man kan tage på af  🙁

For at forberede mig og min krop og give den de bedste forudsætninger for at klare den hårde behandling, læste jeg mig til, hvilke kosttilskud og andre fødevarer end frugt og grønt der har betydning fx som styrkende for immunforsvaret, antiinflamatorisk virkning eller ligefrem anticancer virkning.

Ud fra det jeg læste ,valgte jeg at tage et dagligt tilskud af:

  •  D-vitamin – højere doser end ADT(anbefalet daglig dosis) Jeg tog 2 kapsler D-pearls a´80 mikrogram -dvs 160 mikrogram
  • Fiskeoliekapsler fra Puori Omega 3 med højt indhold af EPA og DHA -2 stk dagligt + 1 spskfuld hørfrø olie i min morgensmoothie
  • Multivitamin tbl. fra NovoVita som hedder Multiboost og indeholder også Q10, Acai, og gurkemeje.
  • Mælkesyrebakterier fra Puori SB3  synbiotics frysetørrede og i små dagspakninger- kan drysses i morgenmaden eller andet.

Udover disse tilskud forsøger jeg at få lidt ingefær, gurkemeje og hvidløg hver dag. Hvidløg i aftensmaden, ingefær og gurkemeje putter jeg i mine grønt juicer og i min smoothie.

Jeg har holdt mig meget til  Umahro Cadogan´s oplæg om kræft og kost, dog plukket de mest væsentlige ting derfra- man kan hurtigt købe sig fattig når man er syg.

Desuden har jeg læst og brugt råd fra Anette Harbech Olesens blog “madforlivet”- du kan tilmelde dig gratis til at få månedens nyhedsbrev.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *