Hvem er jeg og mit sygdomsforløb

Jeg er en kvinde på 56 år , uddannet som sygeplejerske, har arbejdet på intensive afdelinger, børneafdelinger og nu som konsultations sygeplejerske i en lægepraksis gennem de sidste 10 år .
Jeg har altid interesseret mig for krop og kost, og sund levevis.
I november 2017 fandt jeg ud af at den irritation på halsen og bag venstre øre faktisk føltes som en knude. Jeg fik hurtigt en tid hos en øre læge som scannede den og fandt en knude i ørespytkirtlen på ca 2cm i diameter. Disse er for størstedelen godartede. Han tog 3 biopsier(nåleprøver) og sendte ind. Disse gav desværre ikke svar ugen efter da det var uegnet materiale. Jeg blev henvist til afdeling H på Aarhus Universitetshospital (samme sted jeg selv er uddannet). Der tog man en ultralydsvejledt biopsi og ugen efter fik jeg svaret: der var ingen maligne (ondartede) celler. Pyha- åndede lettet ud- spurgte om jeg kunne tage på den rejse til Sri Lanka, som vi havde planlagt et helt år og havde glædet os til. Jo,det var der ingen ting i vejen for, jeg ville bare blive indkaldt til operation efter min rejse. Vi tog til Sri Lanka i 3 uger og havde en fantastisk tur.
1. marts 2018 blev jeg opereret og fik fjernet knuden.
Fik en tid til svar på undersøgelsen af knuden 5.april da påsken lige faldt derimellem.
13. marts da jeg er ude og gå en tur bliver jeg ringet op og spurgt om jeg kan komme til svar på undersøgelsen af knuden og samtale med en læge dagen efter!!
Jeg ved med det samme at det er galt- er som ramt af lynet- alle har hele tiden sagt at den var godartet- ingen har haft mistanke om andet.
De 28 timers ventetid til samtalen næste dag er det værste jeg nogensinde har oplevet.
Men desværre er det lige præcis det lægen informerer os om dagen efter: knuden er malign og de har ikke fået det hele med. Jeg skal igennem nogle flere undersøgelser for at se om der skulle være noget i lymfeknuderne eller lungerne,( Åh, herregud) blodprøver, røntgen af lunger, MR scanning af hoved og hals, ekg (hjertekardiogram) .Efter alle svarene på undersøgelserne vil de lægge en plan for min behandling.
Jeg kommer i kræftpakkeforløb og det går stærkt. Det føles godt at der sker noget.
Ventetiderne er de værste. Det og så at skulle fortælle det til børnene og mine forældre! En weekend før planen og næste samtale med lægen går langsomt. Jeg svinger mellem håb og at forestille mig det værste, at der er spredning, at de ikke kan gøre noget, at jeg skal dø om lidt og aldrig vil opleve at se mine børnebørn- mange af den slags tanker fylder mit hoved.
Smilende ansigter til samtalen, der er ikke noget på lungerne og lymfeknuderne ser normale ud- fantastisk! Så jeg skal “bare” have 33 strålebehandlinger på min hals ved det venstre øre.
Onsdag d.28. marts starter jeg strålebehandlinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *