Halvvejs igennem strålebehandinger

Igår var det for mig psykisk en vigtig dag- jeg havde fået 17. behandling og kan nu begynde at tælle nedad til 33. og sidste. Det føles godt men samtidig ved jeg, at det nok var den nemmeste del og at det langtfra er slut når jeg den 11.maj får den sidste behandling. Helingen af hud og slimhinder i munden, genoptræningen af min krop og bearbejdning af mit sårede sind kommer til at tage noget tid derefter.

Det er ved at være svært at få noget mad ned. Alt smager dårligt, metalisk og af tørt pap, syrlige og bitre ting bliver mere sure og bitre, jeg har ingen spyt til at fortynde og blande med mundfuldene. Jeg holder mig mest til ting der er bløde eller flydende, men smagen er stadig dårlig for det meste. Vand er det eneste der smager ok. Vægttab : 1 kg

Jeg fik idag en smoothie på cafe´Stiften som smagte ok- kokos, banan og mælk- jeg bad dem lave den på alm. sødmælk istedet for den fedt fattige vaniljemælk, som nok er fedtfattig men til gengæld fuld af sukker 🙁    Så den vil jeg afprøve hjemme med banan og kokosmælk, som indeholder gode fedtstoffer og bananen er ret næringsrig. Er ved at finde ud af, at alle de syrlige frugter ikke dur mere, banan er godt og mildt og måske lidt jordbær eller blåbær i.

Det positive er at jeg stadig kan klare mig med Pamol for smerter i halsen, at jeg ikke har sår i munden, og at huden stadig klarer sig okay- den er rød og irriteret og klør, og jeg har fået Locoid (en hormoncreme) til at smøre med fra idag. Men der er ikke sår i huden og det er jeg glad for.

Jeg holder også fast i mine gåture hver dag, går over 10.000 skridt 5 ud af 7 dage. Vejret har jo de sidste 3-4 dage været fantastisk, sommer i Danmark i april! Botanisk have og Mindeparken er lige nu favoritstederne og de ligger på vejen hjem fra behandlinger. De første Rhododendron er sprunget ud 🙂

Meditation dagligt i 15-20 min. er mit lille healende frikvarter. Jeg har en app. på min mobil som jeg bruger, den er super god, behagelig rolig kvindestemme vejleder dig igennem. Man kan vælge mellem flere temaer bla. søvn, afslapning, energiopladning, motivation m.m. Den hedder Free Guided Meditation og har en pink lotusblomst som app. Den er på engelsk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *